Qui som?

El projecte parteix de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana. S’hi ha sumat institucions com l’AADIPA, l’IDAPA, l’Institut d’Estudis Catalans, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, l’Institut d’Estudis Ilerdencs – Diputació de Lleida, la Diputació de Girona i el Museu de la Vida Rural.
Compta amb el suport del MinisterIo de Ciencia e innovación.

El projecte ve impulsat per investigadors membres de centres d’estudis i a les universitats, per gent del món de la cultura, i per tècnics d’entitats privades i de diferents col·legis professionals.

Tanmateix, plantegem un projecte territorial participatiu que interpel·la tota la societat, i especialment a les administracions i tots aquells agents actius que d’una manera o altra poden aportar solucions i eines per valoritzar el patrimoni socioeconòmic del conjunt dels territoris de parla catalana.

Abast del projecte

S’ha bastit un projecte d’àmbit de territoris de parla catalana, per treballar des del local al global; per atendre les particularitats com a base per arribar a disposar d’una diagnosi general de les causes de l’abandonament. Unes causes que obtindrem d’un estudi polièdric i transversal dels pobles abandonats com a “jaciments a l’aire lliure”. El resultat ens permetrà disposar d’un informe aprofundit com a base per a fer propostes per revertir el despoblament i per treballar tant amb les administracions com amb els agents econòmics socials i culturals locals.

Promogut per
Col·laboren
Amb el suport de